Historia gospodarstwa
Historia naszego rodzinnego gospodarstwa rolno – ogrodniczego sięga czasów powojennych, w 1976 przeprowadzono w nim modernizację, tak aby przystosować je do specjalistycznej produkcji kiszonej kapusty i ogórków.
Otrzymując gospodarstwo w 2002 roku wykonaliśmy szereg inwestycji, polegających na budowie przechowalni, przebudowie pomieszczeń do produkcji, utwardzeniu placu, zakupie urządzeń czerpiących energię z odnawialnych źródeł.
Nasze gospodarstwo dysponuje areałem 14 ha gruntów ornych, na których uprawiamy kapustę białą oraz inne rośliny. Prowadzimy integrowany system uprawy surowców do produkcji. W naszej działalności staramy się łączyć tradycyjne receptury, które są gwarancją dobrego smaku z innowacyjnym rozwiązaniami technologicznymi, które gwarantują dobrą jakość i bezpieczeństwo naszych produktów.
Odbiorcami naszych kiszonek są sklepy spożywcze i warzywniaki, niektóre nieprzerwanie od 30 lat.
Zadowala nas fakt, że możemy dostarczać tradycyjne kiszonki polskim żołnierzom na misjach wojskowych, gdyż głównego odbiorcę stanowią Jednostki Wojskowe.
Ze względu na zmieniające się nawyki żywieniowe Polaków kapusta kiszona wypierana jest przez inne produkty mało wartościowe.