Stres? Używki? Terapia antybiotykowa? To sprawia, że dobre bakterie giną! Podejmij wyzwanie odbudowy flory bakteryjnej swojego organizmu - dobra dawka kiszonej kapusty.
Aby mieć pewność, że podajemy Państwu bezpieczny i zdrowy produkt sami wytwarzamy surowce do przetwórstwa. Na żyznej glebie w okolicach Kalisza rosną nasze szczęśliwe kapusty, wzmacniane przez Efektywne Mikroorganizmy, które pomagają im przetrwać niesprzyjające warunki i obronić się przed patogenami.
Działamy w oparciu o Dobre Praktyki Rolnicze i Integrowany System Uprawy. Gdy kapusty są już dojrzałe zbieramy je i szatkujemy, dodajemy tajemniczy składnik - sól kamienną i czekamy, aż zajdą odpowiednie procesy mikrobiologiczne.
Sterylne warunki, które gwarantuje wdrożony i stosowany system HACCP (Hazard analysis and critical control points) zapewniają doskonałą jakość, a część serca którą wkładamy w naszą pracę gwarantuje niepowtarzalny smak. Jesteśmy w trakcie certyfikacji w Slow Food, organizacji promującej tradycyjnie wytwarzane polskie produkty.
Filozofia "żywność do 100km" to nurt, który wspieramy, a polega na kupowaniu produktów wytworzynych w odrębie 100km od Ciebie, tak aby ochronić naszę planetę przed nadmierną elisją CO2.
Kapusta kiszona powstaje przy udziale pożytecznych żywych bakterii kwasu mlekowego i zachodzą w niej ciągle procesy fermentacji dlatego nie pakujemy jej do woreczków foliowych.
Wartość energetyczna w 100 g: | 20,00 kcal |
Białko w 100 g: | 0,90 g |
Węglowodany w 100 g: | 1,40 g |
Tłuszcz w 100 g: | 0,14 g |
Witaminy | Zawartość w 100 gr produktu |
---|---|
Witamina C | 30-60 mg |
Witamina B1 | 0,04-0,05 mg |
Witamina B2 | 0,04 mg |
Witamina B6 | 0,26-0,30 mg |
Witamina B12 | 0,11 mg |
Witamina D | 2-3 mg |
Witamina K | 0,008-3,0 mg |
Beta-Karoten | 0,030-0,042 mg |
Kapusta kiszona w następujących opakowaniach:
wybierz idealne dla Twojego sklepu!